Draganescu :: Biserica Sf. Nicolae - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Nicolae
Drăgănescu
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Drăgănescu
Comună:Mihăilești
Județ:Giurgiu
Adresa:strada Abatorului nr. 28a
Cod poștal:085201
Telefon :0742... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiagiurgiului.ro
www.primariaMihailesti.ro
www.cjGiurgiu.ro
www.prefecturagiurGiu.ro
Preot:Petcu Razvan Lucian
Hram:Sf. Nicolae,
Stil arhitectonic:Tradițional muntenesc
Detalii:Pisania bisericii din Draganescu marturiseste urmatoarele: "Aceasta sfanta Biserica, cu hramul Sfantul Nicolae, din satul Draganescu, s-a zidit din temelie in anul 1870, de catre Petru Danescu si Ion Dumitrescu, biserica veche de lemn fiind luata de apele Argesului, cu cimitir cu tot, la o revarsare din anul 1866, cand a fost construit si podul peste noul curs al raului. "
"S-a restaurat din temelie prin subzidire, inaltarea zidului exterior, construirea boltii din pronaos si arhitectura acoperisului cu cele trei turle, toate din nou, prin osardia si grija preotului paroh Savian Bunescu care a pastorit biserica din anul 1937, avand sprijinul material al enoriasilor si al altor buni crestini care au cercetat Biserica"
"S-a zugravit in tempera de catre ieromonahul pictor Arsenie Boca, cu indelunga rabdare, in 15 ani, cu multa originalitate si documentatie - o smerita marturisire ortodoxa de credinta exprimata plastic - s-a inzestrat cu mobilier, catapeteasma, stranile si usa, sculptate in stejar de catre sculptorul in lemn Ion D. Circei din Grumazesti, judetul Neamt"
Alte informații:Biserica Sfantul Nicolae din Draganescu este o biserica de caramida, cu acoperis de tabla, avand pridvor, pronaos, naos si Sfant Altar. Pridvorul acesteia, deschis inspre lumina, este sustinut de sase coloane de piatra. Fatada superioara a bisericii pastreaza o icoana cu ocrotitorul ei, Sfantul Ierarh Nicolae, donata de Marcel Mihaiescu.
Doua turle mici strajuiesc pridvorul, in timp ce turla cea mare, centrala, este asezata peste naos. In capatul estic al bisericii, un micut turnulet se inalta timid peste Sfantul Altar. Ferestrele largi, ce permit lumii sa se reverse in valuri peste interiorul misterios, sunt dispuse cate patru pe fiecare latura, de miaza-zi si de miaza-noapte.
In curtea bisericii, pe marginea lacului, in partea vestica, se inalta o clopotnita. Acoperita cu tabla si avand etaj, clopotnita este varuita in alb si galben, la parter avand o camera de depozitat diverse, in timp ce etajul este inchinai clopotului si toacei de lemn. In partea de miaza-noapte a bisericii se afla o troita, frumos sculptata.
Pe crucea din curte stau asezate urmatoarele cuvinte:
"Aceasta Sfanta Cruce s-a ridicat intru vesnica pomenire Preacucernicului Preot Savian Bunescu, adormit in anul 2005, paroh al sfintei biserici, 62 de ani, si a Preacuviasului Parinte Arsenie Boca de la, adormit in Domnul la 1989, cel ce a realizat pictuta sfintei biserici, intre anii 1968-1988. Vesnica lor pomenire. "
"Biserica s-a sfintit in ziua de 2 octombrie 1983 de catre Prea Sfintitul Episcop vicar Roman Ialomiteanul, delegatul, cu un sobor de preoti, protoiereu fiind prea cucernicul parinte Sibianu Enache. Celor ce ne urmeaza le lasam rugamintea sa pastreze cu sfintenie ceea ce la daruim, realizat cu atata dragoste si truda. "
Timp de 20 de ani, aici a vietuit si lucrat, dupa ce a fost ma intai la Manastirea Prislop, din pricina vremurilor necrestine, Parintele Arsenie Boca.
In anul 1968 el a inceput pictarea bisericii parohoale din localitatea Draganescu, lucrand la aceasta pentru mai bine de 15 ani. Pe langa scenele tipice oricarui program iconografic, parintele a agaugat pe peretii interiori ai acestuia o multime de scene inedite, vizand viata si pacatele zilnice ale oamenilor. Un parinte spunea, odata: "Mica biserica de la Draganescu are zugravite, pe zidurile ei, predicile fierbinti pe care miile de oameni le ascultau la Manastirea de la Sambata de Sus. Este o pictura noua, ca si predica de atunci. "
Merita amintita aici una dintre multele reprezentari originale din aceasta biserica. In partea de rasarit a Sfantului Altar, parintele a asezat, iconar si el, o scena care nu este tipica acestui loc, in nici un registru iconografic. Prin urmare, o parte dintre ucenicii acestuia au vazut in acest detaliu o profetie a mortii sale. Aceasta se spune deoarece, atat Sfantul Stefan, cat si Parintele Arsenie Boca, au murit in aceeasi zi, 28 noiembrie.
Cod Monument:GR-II-m-B-14984
Știri despre biserică:

»  Liturghia darurilor înainte sfințite la parohia Drugănescu (2014-03-13)

 Închide 

Liturghia darurilor înainte sfințite la parohia Drugănescu

[2014-03-13]
La 12 martie 2014 cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, în biserica parohiei Drugănescu, din localitatea Florești-Stoenești, s-a săvârșit Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite, urmată de Taina Sfântului Maslu, potrivit episcopiagiurgiului.ro. Slujba a fost săvârșită de către pr. preoteasa Daniel, Parohul bisericii și Pr. Cotorceanu Adrian de la parohia Drăgăneasca.
În cuvântul de folos rostit la sfârșit, părintele Cotorceanu Adrian, a vorbit despre rostul postului împletit cu Sfintele Slujbe și ,,realul folos în lupta pentru dobândirea Împărăției, a tuturor celor ce participă la Sfânta Liturghie și se și împărtășesc cu Sfânta Euharistie”. Postul, rugăciunea curată, participarea la slujbele divine, deasa spovedanie și apropierea de Sfânta Împărtășanie, sunt treptele de sprijin în efortul de a ,,scutura tina de pe ochii minții” și a înainta cât mai mult în viața duhovnicească. Totodată, părintele a evidențiat virtuțile Marelui Ierarh Grigorie Dialogul, prăznuit de Biserica Ortodoxă la 12 martie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8176, Ultimul acces: 2018-07-16 22:44:11

»  Comemorarea părintelui Arsenie Boca, la Biserica Drăgănescu (2013-11-28)

 Închide 

Comemorarea părintelui Arsenie Boca, la Biserica Drăgănescu

[2013-11-28]
La Mihăilești au fost desfășurate ample manifestări dedicate împlinirii celor 24 de ani de la trecerea la cele veșnice a părintelui Arsenie Boca. Acestea au debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii Arhierești în biserica parohiei de către Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
Pentru bucuria duhovnicească a pelerinilor, de la Catedrala Episcopală din Giurgiu au fost aduse fragmente din moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina și ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. În cuvântul de învățătură adresat sutelor de credincioși prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre viața și activitatea părintelui Arsenie Boca. Părintele Arsenie, a arătat Chiriarhul, dă mărturie prin trăirea sa duhovnicească, prin nestrămutata iubire pentru Hristos de însemnătatea misiunii cu care a fost încredințat. Pe lângă preotul și slujitorul sfântului altar, în persoana lui putem zări și un adevărat mărturisitor al Evangheliei, un profet al neamului și un luptător pentru apărarea dreptei credințe. Totodată, ierarhul a evidențiat și extraordinara valoare duhovnicească a picturii părintelui Arsenie Boca realizată la biserica de la Drăgănescu. Pictura Părintelui Arsenie radiază o lumină aparte, chipurile sfinților și ale oamenilor fiind redate nu după regulile realismului, ci după canoanele trăirii ortodoxe asumate. Într-o lume ce are tot mai mare nevoie de repere, aici la Drăgănescu, pictura părintelui izvorăște o lumină aparte ce ne invită și ne susține în cunoașterea, înțelegerea și trăirea dreptei credințe, a încheiat Chiriarhul potrivit episcopiagiurgiului.ro.
După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, Preasfinția Sa a săvârșit o slujbă de pomenire pentru părintele Arsenie Boca, la împlinirea celor 24 de ani de la trecerea sa la cele veșnice.
La finalul manifestărilor, Părintele Episcop a oferit părintelui Prof. Dr. Petcu Lucian, parohul bisericii, Almanahul bisericesc editat de Episcopia Giurgiului. De asemenea, numeroșii credincioși prezenți au primit din partea ierarhului lor iconițe, cărți de rugăciuni și fotografii cu părintele Arsenie Boca.
Ridicată în anul 1870, Biserica „Sf. Ier. Nicolae" din localitatea Drăgănescu este foarte strâns legată de marele duhovnic al secolului XX, părintele Arsenie Boca. Din 1968, aici timp de 15 ani părintele Arsenie a realizat pictura acestui sfânt locaș. Deși a respectat liniile generale ale erminiei bisericești, părintele Arsenie a inserat elemente cu un vădit conținut catehetic, adaptat la cerințele și problemele oamenilor contemporani. De asemenea, scenele sunt însoțite de pasaje biblice sau de cuvinte ale părintelui, ziditoare pentru toți cei ce trec pragul acestei biserici.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8542, Ultimul acces: 2018-07-16 22:44:11

»  Pomenirea Părintelui Arsenie Boca (2011-11-28)

 Închide 

Pomenirea Părintelui Arsenie Boca

[2011-11-28]
La biserica din localitatea Drăgănescu din județul Giurgiu, a fost comemorată astăzi, 28 noiembrie 2011, împlinirea a 22 de ani de la trecerea la cele veșnice a Părintelui Arsenie Boca, informează TRINITAS TV.
Sfânta Liturghie a fost oficiată în sfântul lăcaș de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, după care a fost săvârșită și o slujbă de pomenire. Cu acest prilej, a fost evocată personalitatea marelui duhovnic: „Părintele Arsenie Boca a fost un om minunat, a fost darul lui Dumnezeu pentru noi. Ne bucurăm că suntem în număr atât de mare astăzi la biserică și mă bucur că frații mei preoții au venit astăzi să ne rugăm împreună și să săvârșim Sfânta Liturghie. Este tot ceea ce putem noi face pentru Părintele Arsenie”, a spus Preasfințitul Părinte Ambrozie.
Ridicat în anul 1870, sfântul locaș din localitatea giurgiuveană Drăgănescu își leagă existența de ultima perioadă din viața Părintelui Arsenie Boca, cel care, între anii 1968-1983, a realizat pictura bisericii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 10281, Ultimul acces: 2018-07-16 22:44:11

»  Conferință pastoral-misionară cu preoții din Protopopiatul Mihăilești (2010-12-01)

 Închide 

Conferință pastoral-misionară cu preoții din Protopopiatul Mihăilești

[2010-12-01]
În biserica din localitatea Drăgănescu s-au desfășurat duminică, 28 noiembrie, după oficierea Sfintei Liturghii, lucrările conferinței pastoral-misionare de toamnă cu preoții din Protopopiatul Mihăilești. Lucrările conferinței au fost prezidate de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului și au avut ca teme „Recunoașterea Autocefaliei românești - confirmare a demnității și prestigiului Bisericii Ortodoxe Române în cadrul Ortodoxiei universale” și „Părintele Arsenie Boca – evocare la 21 de ani de la trecerea la cele veșnice”, informează episcopiagiurgiului.ro.
După cuvântul de deschidere rostit de către Preasfințitul Părinte Ambrozie, preoții desemnați au susținut referate, în care a fost subliniată importanța dobândirii autocefaliei, element esențial în afirmarea identității naționale și a modului în care Ortodoxia românească poate reprezenta o voce importantă în contextul spiritualității contemporane. Tot în cadrul lucrărilor, au fost abordate și problemele curente ale activității pastoral-misionare și administrative cu care se confruntă parohiile din cuprinsul Protoieriei Mihăilești, subliniindu-se în același timp, necesitatea ca fiecare parohie să acționeze în mod concret pentru a sprijini familia, pentru a atrage tinerii, prin dezvoltarea de activități educative, prin organizarea de excursii și pelerinaje și prin intensificarea activității filantropice.
În încheiere, Preasfințitul Ambrozie a amintit preoților participanți Hotărârea Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care, în ședința desfășurată în zilele de 6-7 iulie 2010, la Reședința Patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a stabilit proclamarea anului 2011 ca „An omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii, în Patriarhia Română”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 10634, Ultimul acces: 2018-07-16 22:44:11


Nr. vizualizări:10899
Data ultimei vizualizări:2018-07-16 22:44:11
Data actualizare:2015-02-09 02:47:25
Data încărcării:2006-05-26 02:36:21
Nr. Mesaje:3
Întrebare:
(2017-08-25)
Buna seara.
As dori sa stiu daca Biserica este deschisa pentru vizite si in timpul saptamanii.
Multumesc frumos.
@yahoo.com
Rugăminte:
(2017-05-04)
va rog sa mi spuneti daca biserica din Draganescu este deschisa si in cursul saptamanii
multumesc frumos
@gmail.com
Întrebare:
(2012-11-13)
Este adevarat ca pe data de 02.12.2012 este vorba despre o resfintire la Draganescu?
@yahoo.com
Nr. Fotografii:10

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Contor: 465

Vedere de ansamblu
Foto: Cristian Laubach

Data: 2015-05-08
Aparat: NIKON E8800
Contor: 146

Vedere din lateral
Foto: Constantin Banciu

Data: 2015-05-08
Aparat: NIKON E8800
Contor: 142

Vedere din lateral
Foto: Constantin Banciu

Contor: 281

Vedere de ansamblu
Foto: CrestinOrtodox.ro

Contor: 173

Vedere panoramică
Foto: Gabriel Avramovici

Contor: 386

Interior
Foto: CrestinOrtodox.ro

Contor: 178

Pictură interioară
Foto: CrestinOrtodox.ro

Contor: 137

Pictură interioară
Foto: CrestinOrtodox.ro

Contor: 121

Pictură interioară
Foto: CrestinOrtodox.ro

Contor: 101

Pictură interioară
Foto: CrestinOrtodox.ro