Episcopul Timotei Prahoveanul a binecuvantat lucrarile exterioare executate la biserica cimitirului Izvorul Nou - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul Timotei Prahoveanul a binecuvântat lucrările exterioare executate la biserica cimitirului Izvorul Nou

[2018-07-08]
de Gheorghe Anghel

Lucrările exterioare executate la biserica cimitirului bucureștean „Izvorul Nou” au fost binecuvântate duminică de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
După binecuvântarea lăcașului de cult cu agheasmă, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie în lăcașul de cult care și-a sărbătorit hramul închinat Sfinților Epictet și Astion.
În omilia duminicală, ierarhul a vorbit despre adevărata prietenie și a îndemnat să avem prieteni pe sfinții cei bineplăcuți lui Dumnezeu.
„Trebuie să căutăm prietenia cu sfinții, căci ei sunt prieteni adevărați”, a subliniat ierarhul.
Episcopul Timotei a explicat faptul c㠄prietenia este un lucru foarte rar” și a atras atenția că adevărata legătură interumană se vede mai ales „în momentele dificile ale vieții noastre, nu atunci când toată lumea ne caută, ci mai ales când suntem în suferință, în boală”.
„Biserica recomandă ca întotdeauna oamenii credincioși să își caute prieteni mai râvnitori decât ei, mai postitori decât ei, mai rugători decât ei; prieteni care să ne ajute întotdeauna să urcăm măcar câte o treaptă în drumul acesta spre Dumnezeu”, a spus Preasfinția Sa.
Totodată, ierarhul a subliniat că asemenea Slăbănogului din Evanghelie avem nevoie de credință puternică în Mântuitorul Hristos pentru iertarea păcatelor și vindecarea de boli.
Evanghelia ne aduce aminte că Domnul Hristos este doctorul care vindecă sufletele și trupurile, singurul care iartă păcatele și singurul care ăi iubește cu adevărat pe cei în suferință, a spus Preasfinția Sa.
La finalul slujbei, Episcopul Timotei Prahoveanul a hirotesit iconom stavrofor pe părintele Gheorghe Dilirici, coordonatorul preoților de la cimitirele de stat din Arhiepiscopia Bucureștilor.
De asemenea, părintelui paroh Viorel Petcu i-a fost conferit ordinul Sanctus Stephanus Magnus pentru clerici.
Cimitirul „Izvorul Nou” din București a fost înființat în anul 1895 pe locul fostei mahalale Dudești – Cioplea, luându-și denumirea de la hramul bisericii din apropiere, numită Biserica „Izvorul Nou dintre Vii”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 334, Ultimul acces: 2018-12-11 03:48:06