Cand faci bine altora iti vindeci sufletul de patimi: Episcopul Ieronim - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Când faci bine altora îți vindeci sufletul de patimi: Episcopul Ieronim

[2018-07-08]
de Gheorghe Anghel

În omilia duminicală rostită la Catedrala Patriarhală, Preasfințitul Ieronim Sinaitul a atenționat c㠄atunci când faci bine altora îți aici bine și ție vindecându-ți sufletul de patimi și dobândind har de la Dumnezeu, iertare de păcate și multă bucurie sufletească”.
În Duminica vindecării slăbănogului, Episcopul Vicar Patriarhal a oficiat Sfânta Liturghie la Catedreala Patriarhală și a sfătuit pe cei prezenți să își manifeste dragostea și iertarea față de aproapele, urmând învățăturile evangheliei duminicale.
„Să fim rugători pentru alții, să pomenim pe cei pe care nu se pot ruga sau încă nu au dobândi lumina cunoștinței și a credinței în Dumnezeu, să manifestăm dragoste pentru cei aflați în neputință, față de cei bolnavi, să sprijinim pe cei care sunt în disfunționalități așa de mari ca slăbănogul de astăzi și nu se pot ajuta pe ei înșiși, nu se pot deplasa”, a spus Preasfinția Sa.
Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala patriarhală. Foto credit: Gheorghe Anghel/Basilica.ro
Totodată, ierarhul a explicat că putem ajuta pe cei aflați în greutăți și prin sprijinul pe care îl oferim instituțiilor caritabile ale Bisericii.
Să sprijinim cele în jur de peste 800 instituții caritabile ale Bisericii care aduc alinare și ajutor multor suflete descurajate, multor suflete aflate în suferință și în singurătate, a îndemnat Preasfinția Sa.
În prezent, sub patronajul Bisericii funcționează peste 800 de instituții care oferă servicii sociale gratuite sau compensate după caz.
La ora actuală, Biserica Ortodoxă este cel mai mare filantrop din punct de vedere al contribuției în domeniul social. Numai în 2017 suma investită de Biserica Ortodoxă Română în activități social-filantropice s-a ridicat la aproximativ 25 milioane euro. Raportat la ultimii 10 ani, valoarea este una impresionantă: peste 150 milioane euro.
Episcopul Ieronim binecuvântând pe credincioșii din Catedrală. Foto credit: Gheorghe Anghel/Basilica.ro
De asemenea, Preasfinția Sa a sfătuit ca întotdeauna cuvântul nostru „să fie împletit cu fapta pentru ca acea credință pe care o avem în sufletele noastre să fie una rodnică”.
„Să ne ajute Bunul dumnezeu tuturor să dobândim aceste virtuți ale credinței celei drepte, ale iertării și ale îmbinării cuvântului cu fapta, aspect foarte important căci cuvântul lui Dumnezeu, Hristos, S-a sălășuit întru noi și ne-a arătat că întotdeauna cuvântul trebuie să fie urmat de faptă; promisiunea trebuie să fie urmată de împlinire, viața creștină animată de credință trebuie să se manifeste în mod concret și prin faptele facerii de bine sau ale milosteniei”, a spus Episcopul Ieronim.
Alături de ierarh, din sobor au făcut parte slujitorii Catedralei Patriarhale.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 457, Ultimul acces: 2018-12-11 02:47:51